top of page
Sandvargen_1_0083A.jpeg
CHICAGO BA 2021 Foto Harald Nilsson-DSC_1881.jpeg
CHICAGO BA 2021 Foto Harald Nilsson-DSC_5836.jpeg

Regiuppdragen har kommit till mig genom åren parallellt med att jag själv stått på scenen. Nu har jag samlat på mig en hel del från fria grupper, ett antal musikaler från BalettAkademien och som nu senast; Sandvargen på Göteborgsoperan som bygger på Åsa Linds älskade barnböcker. Librettot är författat av Malin Aghed och musiken komponerad av Johanna Fridolfsson. 

”Vad gör en bra barnopera? Den behöver leken och fantasin, det direkta tilltalet och rörelsefriheten som får ögonblicken att öppna sig. Och den behöver melodierna förstås, de som med lätthet gör att språket börjar sjunga. Allt detta finns i Johanna Fridolfssons och Malin Agheds Sandvargen, baserad på Åsa Linds trilogi om vänskapen mellan flickan Zackarina och den frimodiga Sandvargen, en figur med vickiga öron, nyfiken nos och en sandfärgad päls som glimmar som guld.” (Göteborgs-Posten)

"Det var bättre än bio!" (8-åring ur publiken)

Recension från GöteborgsPosten

Sedan 2011 är jag med och driver Hej Opera som producerar musikteater med en operatwist för barn och unga. Tillsammans med ensemblen skapar vi föreställningar där jag också själv medverkar som operasångerska. Ensemblen har gästspelat på Teater Jaguar i Göteborg, Wermland opera i Karlstad och Varbergs Teater men också turnerat i flera regioner såsom Västra Götaland, Sörmland, Halland och Gävleborg.

 

Som musikteaterregissör har jag rört mig mellan barock och nyskrivna operor t ex i Nya Utomjordiska och operan Medée eller nyskrivet som Augustinus eller Luther& Käthe i samarbete med Svenska kyrkan. Hösten 2022 regisserade jag Göteborgsoperans nyskrivna barnopera Sandvargen som hade premiär den 16 september. Jag har tidigare samarbetat med Göteborgsoperan och Skapa-avdelningen där jag workshopade med Skapakören inför föreställningen Höstsonätter 2021.

 

På Balettakademien har jag regisserat åtta höstproduktioner t.ex Stephen Sondheims Into the woods, Assassins, Sommarnattens leende och Company men också Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott, den sceniska sångcykeln Konsten att leva, City of Angels och Chicago.

Våren 2021 tog jag 15 poäng i musikalregi vid Göteborgs Universitet. 

Recension ur Alba

 

” Filosofiskt klurig och rolig barnopera

Det behöver väl knappast påpekas att bra scenkonst inte behöver utesluta en publik av vuxna, bara tillfälle ges. Och det görs.  Så har nu Göteborgsoperans senaste barnopera Sandvargen landat i Göteborg på operans lilla scen

Sandvargen är en lust- och lekfull, klurigt filosofisk berättelse baserad på böcker av Åsa Lind.  Omvandlad till musiksaga med pricksäkert valda sångartister och en ensemble på sju musiker har de tre kvinnorna som svarar för libretto, musik och regi åstadkommit ett litet mästerverk av berättelsen om flickan Zackarina och hennes ur fantasin framgrävda vän Sandvargen. Allt som allt ett verk som är lätt att ta till sig i alla sina delar och som torde kunna tjäna som dörröppnare till den stora rika operavärlden. ”

bottom of page